سد «قیزقلعه‌سی» نمادی از دوستی مردم ایران و آذربایجان است-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

سد «قیزقلعه‌سی» نمادی از دوستی مردم ایران و آذربایجان است

وزیر نیرو گفت: سد «قیزقلعه‌سی» که به دست مهندسان و پیمانکاران ایرانی ساخته شده است نمادی از دوستی و مودت بین مردم دو کشور ایران و آذربایجان است که با حضور روسای جمهور دو کشور به بهره‌برداری می‌رسد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
کد خبر: ۲۴۱۳۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو اظهار داشت: رودخانه ارس یک رودخانه مرزی بین چهار کشور ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه به طول 1072 کیلومتر است.

 

وی افزود: ایران و جمهوری آذربایجان مرز مشترک 450 کیلومتری با رودخانه ارس دارند و برای بهره‌برداری مشترک از این رودخانه در گذشته سدی به نام ارس و سال‌ها پیش سدی به نام خداآفرین به بهره‌برداری رسیده است و در حال حاضر نیز سد قیزقلعه‌سی بر روی این رودخانه احداث شده است.

 

محرابیان با بیان اینکه سد قیزقلعه‌سی، سالانه 2  میلیارد مترمکعب آب را تنظیم می‌کند، اظهار کرد: این میزان آب حجم بسیار بالایی است که استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی از این آب بهره‌مند می‌شوند.

 

وزیر نیرو به مهم‌ترین اهداف احداث این سد اشاره کرد و گفت: مهار سیلاب، تامین آب شرب، کشاورزی، محیط زیست و نیز استفاده از ظرفیت‌های مشترک دو طرف برای توسعه همکاری‌ها از جمله مهم‌ترین اهداف احداث و افتتاح سد قیزقلعه‌سی است.

 

وی ادامه داد: این سد که به دست مهندسان و پیمانکاران ایرانی ساخته شده است نمادی از دوستی و مودت بین مردم دو کشور ایران و آذربایجان است که با حضور روسای جمهور دو کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

 

محرابیان با بیان اینکه طول تاج این سد 834 متر است، اضافه کرد: عملیات خاک‌برداری این سد بیش از 6 میلیون متر مکعب، عملیات خاکریزی بیش از 2.1 میلیون مترمکعب و عملیات بتنی این سد حدود نیم میلیون مترمکعب است.

 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: سد قیزقلعه سی جزو سدهایی است که با رعایت همه استانداردهای مهندسی آماده بهره‌برداری است./ تسنیم

ارسال نظر